سوله یکی از بناهای صنعتی با مصارف متعدد است و با متریال مختلفی از جمله…
کاربرد فوم عایق XPS در صنعت ساختمان
امروزه مصالح متفاوتی برای ساختمان سازی به کار می رود که فوم عایق XPS یکی از آن ها است. از لحاظ کاربرد فوم عایق XPS در صنعت ساختمان باید بیش از همه به مورد پررنگ جلوگیری از اتلاف انرژی بپردازیم.
از جمله دیگر موارد مورد اشاره به عنوان کاربرد فوم عایق XPS در صنعت ساختمان، مقاومت بالای آن در برابر سایر عوامل مختلف است.
جنس عایق XPS
عایق XPS که به دیوار سبز XPS یا Extruded Poly Styrene معروف است، از جمله عایق های رطوبتی و صوتی شناخته می شود که همین دو ویژگی به عنوان مزیت و کاربرد فوم عایق XPS در صنعت ساختمان شناخته می شود اما همه آن نیست.
عایق های XPS نقشی بسیار طلایی در سبک سازی سازه ایفا می کنند و به جرأت می توان آن ها را بخشی از سازه به حساب آورد.
کاربرد فوم عایق XPS در صنعت ساختمان؛ مقاومسازی
فوم عایق های اکس پی اس از پلی استایرن اکسترودشده ساخته می شوند؛ این متریال دارای ساختاری با سلول های بسته است. بنابراین در برابر نفوذ حشرات، رطوبت، کپک، قارچ و همچنین نفوذ گرما و سرما مقاومتی بالا دارند و عایقی ایده آل به حساب می آیند.
علاوه بر مواردی که گفته شد، فوم های XPS به عنوان مصالح چند منظوره شناخته می شوند، این فوم برای عایق کاری داخل یا خارج ساختمان کاربرد دارد و به دلیل چگالی یکنواخت و فشردگی بالا دارای استحکام بسیار زیادی است که بر پایه همین ویژگی در سازه های مختلف به عنوان دیوار به کار می رود.
فوم XPS، عایق آتشسوزی
کندسوز بودن امروزه فاکتوری مهم در ساختمان ها و به ویژه برای سازه های تجاری به شمار می رود، از این زاویه نیز می توان به کاربرد فوم عایق XPS در صنعت ساختمان نگریست زیرا از توسعه و سرایت آتش جلوگیری می کند.
همین مزیت در کنار سایر مزایا باعث شده که این عایق جایگزینی مناسب برای سایر عایق ها از جمله پشم شیشه، پشم سنگ و یونولیت به حساب بیاید.
انواع کاربردهای ساختمانی فوم XPS
از لحاظ سازه ای کاربرد فوم عایق XPS در صنعت ساختمان را می تواند به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد که در زیر آمده است:
- کاربرد در ساخت مصالح پیش ساخته:همچون کاربرد در ساخت ساندویچ پانل های معمولی و بتنی
- کاربرد در اجرای بخش های مختلف سازه:از این لحاظ فوم XPS در ساخت عایق های سقف، کف و دیوار عمل می کند و گستره آن تنها محدود به حوزه ساختمان نمی شود بلکه در راه سازی، کشاورزی، ورزشی و… نیز کاربرد خواهد داشت.
فوم XPS و دیوار خارجی ساختمان
دیگر کاربرد فوم عایق XPS در صنعت ساختمان مرتبط با دیوار خارجی است. برای این منظور بهتر است از نوع ضد آب پلی استایرن استفاده شود. به منظور اجرای فوم XPS بر روی دیوار خارجی باید شبکه ای فلزی بر روی عایق نصب و با پیچ های پلاستیکی به دیوار متصل شود.
استفاده از فوم XPS برای دیوار داخلی ساختمان
مورد دیگر از کاربرد فوم عایق XPS در صنعت ساختمان با دیوارهای داخلی مرتبط است. برای این منظور باید از قطعاتی استفاده شود که یک سمت آن صفحه ای گچی دارد و سمت دیگرش فوم پلی استایرن قرار دارد. این قطعات بر روی شبکه های چوبی پیچ می شون، سپس به وسیله چسب های خمیری، آن را به دیوار نصب می کنند.
انواع فوم XPS مناسب برای ساختمان
حالا که صحبت از کاربرد فوم عایق XPS در صنعت ساختمان به میان آمد، این سؤال مطرح می شود که کدام نوع فوم XPS بهتر است؟ با توجه به اینکه فوم ایکس پی اس برپایه پلی استایرن قرار دارد، پاسخ به این سؤال را نیز می توان بر همین اساس داد که شامل سه مورد زیر می شود:
- پلی استایرن معمولی: این پلی استایرن که در مصارف عمومی استفاده می شود، با نام اختصاری GPPS شناخته شده است و ویژگی هایی چون قدرت ضربه پذیری بالا و مقاومت مناسب در برابر حرارت دارد.
- پلی استایرن مقاوم: این فوم با نام اختصاری HIPS و نام تجاری هایمپک شناخته می شود و در برابر ضربه مقاومتی بالا دارد.
- پلی استایرن انبساطی: این نوع پلیمر سفید است با نام اختصاری EPS و نام تجاری یونولیت، شناخته می شود. سرعت و سهولت در اجرا در سقف ها، پایداری در مقابل زلزله، وزن کم و حمل و نقل آسان از جمله مزیت های این فوم است.
نکته پایانی
در این مطلب سعی کردیم به کاربرد فوم عایق XPS در صنعت ساختمان بپردازیم. همانطور که گفته شد دامنه کاربردهای این فوم در ساختمان سازی از عایق بودن در برابر آتش، شرایط جوی و صوتی تا ضربه را شامل می شود.
شما می توانید برای انتخاب بهترین فوم XPS به گروه صنعتی آیتای مراجعه کنید. شرکت آیتای به عنوان بزرگترین تولید کننده فوم XPS در ایران شناخته می شود.
گروه فنی و مهندسی آیتای ضمن جذب نیروهای کارآمد و تکمیل خط تولید انحصاری، نیل به استانداردهای جهانی را در دستور کار خود قرار داده و تولید نسل چهارم عایق های حرارتی رطوبتی و برودتی فوم (XPS) را انجام می دهد.
This Post Has ۰ Comments