skip to Main Content

نحوه اجرای عایق حرارتی دیوار

5/5 - (1 امتیاز)

ساختمان ها علاوه بر سازه اصلی و دیوارها، عموماً باید عایق بندی هم بشوند و در این بین نحوه اجرای عایق حرارتی دیوار بسیار اهمیت دارد.

به منظور عایق کردن دیوار از انواع عایق های حرارتی معدنی، حرارتی پلیمری و گیاهی استفاده می شود که در این میان نوع پلیمری و فوم xps به نسبت بقیه عملکرد بهتری دارد. در ادامه بیشتر به نحوه اجرای عایق حرارتی دیوار پرداخته ایم.

عایق‌های حرارتی معدنی

یکی از انواع عایق‌هایی که برای دیوار استفاده می شود نوع حرارتی معدنی است که از پشم سنگ، پشم‌شیشه (فایبرگلاس) و پشم معدنی تشکیل می شود.

عایق‌های حرارتی معدنی ضد قارچ و کپک هستند و بسته به نحوه اجرای عایق حرارتی دیوار پایداری و مقاومت خوبی ازخود نشان خواهند داد.

این عایق ها ضمن دارا بودن وزن اندک، عایق صوتی خوبی نیز به شمار می آیند. در این بین پشم سنگ، عایق بسیار خوبی در برابر آتش است؛ به‌طوری‌که معمولاً از آن برای عایق کردن تجهیزات برقی استفاده می‌شود.

یکی دیگر از این عایق ها پشم‌شیشه است که خاصیت ضد آتش را ندارد و به‌سرعت آتش می‌گیرد. ناگفته نماند که هر دو عایق در برابر رطوبت ضعیف هستند و به کارگیری آن ها برای مناطق مرطوب ایده خوبی نیست. اگر به دنبال عایق رطوبتی مناسب می گردید بهتر است مطلب فوم رطوبتی xps را نگاهی بیندازید.

عایق‌های حرارتی پلیمری

عایق های پرلیت و شیشه اسفنجی

اگر به دنبال نحوه اجرای عایق حرارتی دیوار با نوع معدنی هستید، ممکن است به دو نوع پرلیت و شیشه اسفنجی نیز بر بخورید. پرلیت در واقع نوعی ابسیدین (سنگ آتشفشانی) است که به قطرهای مختلف تبدیل و عرضه می‌شود و به‌جز عایق‌کاری در کشاورزی هم کاربرد دارد.

پرلیت عایق خوبی برای حرارت و صدا است، رطوبت را جذب نمی‌کند و در برابر آتش تا دمای 1000 درجه مقاوم است. شیشه اسفنجی نیز می‌تواند تا 20 برابر حجم خودش منبسط شود و در برابر آب، آتش، قارچ و حشرات موذی مقاوم است و برخلاف ظاهرش مقاومت خوبی هم در برابر فشار دارد.

عایق‌های حرارتی پلیمری

عایق های پلیمری از پلی استایرن، پلی یورتان، پلی اتیلن، پلی وینیل کلراید، اوره فرم آلدئید، الاستومری و ایزوبز تشکیل شده اند و به‌صورت ورق، رول و مایع (تزریقی) به فروش می‌رسند.

این نوع عایق‌ها در برابر صوت، رطوبت، قارچ و حشرات موذی مقاومت بالایی دارند ولی ممکن است در ساخت برخی از آن‌ها از مواد آتش‌زا استفاده‌شده باشد با این حال نحوه اجرای عایق حرارتی دیوار می تواند در مهار این موضوع مؤثر باشد.

نحوه انجام عایق حرارتی در مرحله سفت کاری و نازک کاری

نحوه انجام عایق حرارتی در مرحله سفت کاری و نازک کاری

بهترین زمان برای عایق‌کاری دیوارها هنگام سفت‌کاری و نازک‌کاری است؛ در مرحله سفت‌کاری برای عایق کردن دیوارها می‌توان از آجرهای پرلیتی یا عایق‌های پلیمری که در بین فضای خالی آجرها قرار می‌گیرند استفاده کرد. همچنین در مرحله نازک‌کاری هم می‌توان انواع عایق معدنی و پلیمری را به‌صورت ورق یا تزریق مایع به کار برد.

نحوه اجرای عایق حرارتی دیوار xps

به منظور انجام عایق حرارتی دیوار سبز xps باید رانِر به سقف و کف ساختمان نصب شده و صفحات عایق XPS در درون آن جابیفتند؛ پس از این کار، اِستاد به صورت جفت (که تشکیل سازه ای با مقطع H می شود) و به فاصله ی 60 سانتی متری بین صفحات عایق XPS نصب می شود.

آیا اجرای عایق‌ حرارتی بر روی دیوار ساخته شده ممکن است؟

در برخی موارد ممکن است پس از تکمیل دیوار و خشک شدن گچ های آن تصمیم به اجرای عایق حرارتی کنید که امکان‌پذیر است. نحوه اجرای عایق حرارتی دیوار ساخته شده به دو روش ممکن است؛ یک روش اینکه گچ دیوار تخریب و عایق‌کاری به روش های دلخواه و مناسب انجام شود که البته کاری پر هزینه است.

روش دوم عایق‌کاری دیوار پس از اتمام گچ کاری با استفاده از عایق‌های نازک روی گچ است و پس از آن باید گچ کاری روی عایق انجام شود که به نسبت اول روشی کم هزینه تر و کم زحمت تر به نظر می رسد.

آیا اجرای عایق‌ حرارتی بر روی دیوار ساخته شده ممکن است؟

نصب تأسیسات روی دیوار عایق شده با دیوار سبز xps

نحوه اجرای عایق حرارتی دیوار از نوع xps در هنگام نصب تأسیسات مکانیکی و الکتریکی این است که با دستگاه مخصوص شیار زن بر روی دیوار سبز و طبق نقشه ی تاسیسات، مسیر عبور تعبیه می شود.

البته اجرای مسیر تأسیسات باید قبل از پوشش بر روی دیوار انجام شود؛ سرعت بالای اجرا و عدم تخریب بخشی از دیوار-که در دیوارهای دیگر جزو مسائل اجتناب ناپذیر است از جمله نکات قابل توجه در این نوع دیوار ها است.

نکته پایانی

در این مطلب به نحوه اجرای عایق حرارتی دیوار پرداختیم؛ همانطور که اشاره شد بهترین و ارزان‌ترین راه برای عایق کاری حرارتی دیوار، انجام این کار در مرحله سفت‌کاری و نازک‌کاری است، با این حال امکان عایق کاری بعد از ساخت دیوار و هنگام بازسازی ساختمان نیز وجود دارد.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین خرید بهترین فوم XPS به وبسایت گروه فنی و مهندسی آیتای سر بزنید. شرکت آیتای به عنوان بزرگترین تولید کننده فوم XPS در ایران شناخته می شود.

گروه فنی و مهندسی آیتای ضمن جذب نیروهای کارآمد و تکمیل خط تولید انحصاری، نیل به استانداردهای جهانی را در دستور کار خود قرار داده و تولید نسل چهارم عایق های حرارتی رطوبتی و برودتی فوم (XPS) را انجام می دهد.

This Post Has ۰ Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top