skip to Main Content

مقایسه فوم XPS و EPS

5/5 - (1 امتیاز)

هنگامی که صحبت از فوم در ساختمان سازی به میان می آید دو نوع XPS و EPS بیشتر مطرح می شوند، البته در مقایسه فوم XPS و EPS تفاوت هایی وجود دارد، هرچند هر دوی آن ها دارای مزیت هستند.

به طور کلی پارامترهای مختلفی همچون اندازه و ابعاد، قابلیت اشتعال، دانسیته، مواد اولیه و … پایه و مبنای مقایسه فوم XPS و EPS قرار می گیرند که در ادامه به آن ها پرداخته ایم.

فوم EPS چیست؟

فوم EPS یا پلی استارین انبساطی مخفف عبارتEXPANDED POLYSTYRENE  است. پلی استایرن حجیم به صورت برگه‌ ای تولید می‌شوند و از لحاظ ساختار در صنایع مختلف به ویژه بسته بندی کاربرد دارد.

به عنوان مقایسه فوم XPS و EPS باید گفت که فوم EPS دارای حجم زیاد است به نحوی که در چگالی هایی مختلف از ۵ تا ۴۰ تولید می شود.

ویژگی منحر به فرد فوم XPS

فوم XPS چیست؟

فوم XPS یا پلی استایرن اکسترود شده، نوعی عایق حرارتی است و کاربرد فوم XPS در ساختمان بسیار پر سود است. این فوم مخلوطی از پلی استایرن معمولی (GPPS) و عوامل فوم کننده در یک فرایند اکستروژن هستند و به دلیل ویژگی‌های منحصر به‌ فردی خود جایگزین بسیار مناسبی برای پشم سنگ، پشم شیشه و یونولیت EPS به شمار می رود.

به عنوان مقایسه فوم XPS و EPS باید گفت که فوم XPS دارای کاربرد بسیار گسترده تری است، این فوم در صنعت راه و جاده سازی، ساختمان سازی، صنایع هوایی و حتی زیرسازی پیاده روها کاربرد دارد.

ویژگی منحر به فرد فوم XPS

در مقایسه فوم XPS و EPS باید گفت که فوم XPS از لحاط ساختاری شباهت های زیادی با فوم EPS دارد و وزن سبک سبب شده تا بتواند جایگزین مناسبی برای متریال های دیگر باشد.

علاوه بر این ساختار فوم XPS به گونه ای طراحی شده تا بتواند در برابر نفوذ حشرات، حرارت و رطوبت مقاومت بالایی داشته باشد. در کنار همه اینها قابلیت اجرای این فوم در طرح های مختلف وجود دارد و سرعت در اجرا و کاهش هزینه های اجرای پروژه از ویژگیهای دیگر این نوع فوم است.

مقایسه فوم XPS و EPS از نظر انتقال حرارت

مقایسه فوم XPS و EPS از نظر انتقال حرارت

مهمترین تفاوت فوم XPS به نسبت فوم EPS در زمینه ضریب حرارتی است؛ ضریب حرارتی در فوم  XPSدر حدود 25 درصد است که حدود 0.3 درصد بیش از فوم EPS است.

بنابراین از لحاظ ضریب حرارتی یا R-Value انتخاب عایق XPS برای ساختمان به صرف تر است زیرا می تواند میزان بیشتری از هدر رفت انرژی جلوگیری کند.

ساختار XPS جلوگیری از هدر رفت حرارت

شاید یکی از مهمترین نکته ها که در باب مقایسه فوم XPS و EPS باید مورد اشاره قرار بگیرد، ساختار تو در تو و فشرده فوم XPS است. فوم XPS دارای بافتی خالی و تودرتو بوده و می‌توانند در صرفه‌جویی انرژی‌ راندمان بسیار بهتری از خود نمایش بدهد.

این در حالی است که ساختار EPS متفاوت است و به دلیل بافت تو خالی که دارد آب و رطوبت به راحتی در آن نفوذ میکند و به راحتی می تواند به سازه شما آسیب جدی وارد نماید.

رطوب پذیری فوم XPS و EPS

دیگر موردی که در مقایسه فوم XPS و EPS باید به آن اشاره کرد، میزان رطوبت پذیری است که در این مورد دست برتری با فوم XPS است.

به عبارتی دیگر رطوبت پذیری  XPSبه نسبت EPS کمتر است. این فوم در مقابل رطوبت بسیار مقاوم است و آب را به خود جذب نمی کند. حجم XPS با جذب رطوبت تنها ۰٫۳ درصد افزایش می یابد در حالی که این میزان برای EPS در حدود ۲ تا ۴ درصد است که قابل توجه به نظر می رسد.

مقایسه XPS و EPS از لحاظ ضربه پذیری

مقایسه XPS و EPS از لحاظ ضربه پذیری

دیگر پارامتری که در مقایسه فوم XPS و EPS مورد توجه قرار می گیرد، توانایی تحمل فشار و ضربه پذیری است. توانایی تحمل فشار فوم  EPSدر حدود ۲۵ تا ۷۵ پوند است، این میزان برای فوم XPS تا ۱۰۰ پوند نیز افزایش می یابد.

همین موضوع برای ضربه پذیری نیز صدق می کند و در این مورد نیز برتری با فوم XPS است. در حالی که EPS در حدود ۲۵ تا حداکثر ۷۵ پوند در اینچ مربع فشار را تحمل می کند، برای فومXPS  از حداقل ۴۰ تا ۱۰۰ پوند ضربه قابل تحمل است. همین ویژگی به کاربرد فوم XPS در جاده و پل سازی نیز منجر شده است.

نکته پایانی

در این نوشتار تلاش شد به مقایسه فوم XPS و EPS بپردازیم؛ همانطور که گفتیم از لحاظ جلوگیری از هدر رفت انرژی، ضربه پذیری و استحکام، رطوبت پذیری، وزن سبک و اجرای سریع سبب شده که فوم XPS بسیار بهتر از EPS ظاهر شود.

شما می توانید باری انتخاب بهترین فوم های XPS و همچنین مشاوره در مورد این عایق های حرارتی به وبسایت گروه فنی و مهندسی آیتای سر بزنید. شرکت آیتای به عنوان بزرگترین تولید کننده فوم XPS در ایران شناخته می شود.

گروه فنی و مهندسی آیتای ضمن جذب نیروهای کارآمد و تکمیل خط تولید انحصاری، نیل به استانداردهای جهانی را در دستور کار خود قرار داده و تولید نسل چهارم عایق های حرارتی رطوبتی و برودتی فوم (XPS) را انجام می دهد.

This Post Has ۰ Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top