در دنیای امروز، استفاده از مصالح و مواد باکیفیت در ساختمانسازی اهمیت بسیاری دارد. یکی…
فوم عایق رطوبتی xps
فوم عایق رطوبتی xps که نام آن مخفف عبارت Extruded Poly Styrene است، یکی از انواع عایق های رطوبتی، صوتی و حرارتی محسوب می شود؛ این عایق نه تنها در صنعت ساختمان بلکه در بسیاری از صنایع کلان همچون راه و جاده سازی کاربرد دارد.
امروزه فوم xps جایگزین مناسبی برای انواع عایق ها از جمله پشم شیشه، پشم سنگ و یونولیت هستند. در ادامه بیشتر به فوم عایق رطوبتی xps پرداخته ایم.
کاربرد فوم عایق رطوبتی xps
فوم عایق XPS در دسته عایق های سبک قرار می گیرد؛ این ماده مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت، صوت و رطوبت دارد و به دلیل این کاربردهای فوم عایق xps در صنعت ساختمان، اقبال به آن نیز بیشتر شده است؛ علاوه بر این، فوم های xps به منظور عایق کاری مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند که برخی از موارد آن در زیر دیده می شوند:
- انواع سطح از جمله کف، سقف و دیوارهای ساختمان
- عایق کاری پشت بام
- دیوارهای فونداسیون
- ساخت ساندویچ پانل و قطعات دکوراتیو ساختمان
- ساخت دیوار عایق و سردخانه ها
- زیرسازی زمین های ورزشی، چمن، استخر و آبنما، پیادهرو، جاده و حتی فرودگاه ها
مزایا و ویژگی های عایق XPS
همانطور که از نام فوم عایق رطوبتی xps پیداست، این عایق مقاومتی بسیار بالا در برابر رطوبت دارد و به تبع آن محافظی خوب برای جلوگیری از رشد قارچ و باکتری است و بر همین اساس می توان از آن در زیر خاک و برای زیرسازی استفاده کرد.
علاوه بر این، عایق های رطوبتی xps از لحاظ آکوستیک نیز عملکرد مطلوبی دارند و از انتقال سر و صدا به داخل ساختمان جلوگیری می کنند. ناگفته نماند که عملکرد حرارتی این فوم با گذشت زمان ثابت می ماند و تغییر نمی کند. به این ها باید راندمان انرژی و طول عمر بالا را نیز اضافه کنید.
معایب و نقاط ضعف فوم عایق رطوبتی
اگرچه فوم عایق رطوبتی xps نوعی فوم بسیار مقاوم از جنس پلی استایرن اکسترودشده است که با ساختار سلول بسته خود نقش مصالح چند منظوره را ایفا می کند ولی همچون هر محصولی همه چیز تمام نیست. شاید اصلی ترین معایب آن را در موارد زیر بتوان صورت بندی کرد:
- آسیب پذیری در برابر تابش نور آفتاب
- قابلیت اشتعال در عین کندسوز بودن
- از دست دادن دوام و ذوب شدن در دماهای بالاتر از 250 درجه فارنهایت (حدود 121 درجه سانتی گراد)
فوم عایق رطوبتی xps برای دیوار
چگالی فوم ایکس پی اس در تمام ابعاد آن یکنواخت است و به دلیل فشردگی و استحکام بالا می تواند نقش دیوار را در سازه های مختلف ایفا کند. این کاربرد شامل دیوار داخلی و خارجی می شود.
فوم عایق رطوبتی برای دیوار داخلی ساختمان
قطعاتی از فوم عایق رطوبتی xps که برای دیوار داخلی ساختمان استفاده می شوند، باید دارای صفحه ای گچی در یک سمت و پلی استایرن در قسمتی دیگر باشند. این قطعات را بر روی شبکه های چوبی، پیچ و سپس به وسیله چسب های خمیری، آن را به دیوار نصب می کنند.
فوم عایق رطوبتی برای دیوار خارجی ساختمان
برای عایق کاری حرارتی دیوار خارجی ساختمان، بهتر است از پلی استایرنی استفاده کنید که ضد آب باشد. در این روش، یک شبکه فلزی بر روی فوم عایق رطوبتی xps کارگذاشته و به دیوار پیچ می شود.
این نکته را در نظر داشته باشید که برای اتصال شبکه هایی تشکیل شده از الیاف شیشه ای به دیوار باید از پیچ های پلاستیکی استفاده کرد.
انواع فوم عایق
جدای از فوم عایق رطوبتی xps و به طور کلی می توان به موارد زیر به عنوان فوم هایی که به عنوان عایق مورد استفاده قرار می گیرند اشاره کرد:
- پلی استایرن معمولی: این پلی استایرن با نام اختصاری GPPS شناخته و برای مصارف عمومی استفاده می شود؛ قدرت ضربه پذیری بالا و مقاومت مناسب در برابر حرارت از جمله ویژگی های این فوم پلی استایرن است.
- پلی استایرن مقاوم: این پلی استایرن با نام اختصاری HIPS و نام تجاری هایمپک شناخته می شود و دارای مقاومت بالایی در برابر ضربه می باشد.
- پلی استایرن انبساطی: این پلی استایرن یک نوع پلیمر سفید است که به آن مواد فوم کننده افزوده شده است؛ این عایق با نام اختصاری EPS و نام تجاری یونولیت، شناخته می شود. البته شما می توانید برای آگاهی بیشتر به مطلب مقایسه فوم EPS و XPS نگاهی بیندازید.
مشخصات فنی عایق رطوبتی XPS
از لحاظ فنی فوم عایق رطوبتی xps دارای فرمول شیمیایی n(C8 H8)، دانسیته 0.96 الی1.06 گرم بر سانتیمتر مکعب، مقاومت فشاری 200-700 KPa، ضریب انتقال حرارتی 0.025 تا 0.032 W/m.k، جذب آب 0 تا 0.5 VOL%، و چگالی 30 تا 50 کیلوگرم بر متر مکعب است.
نکته پایانی
در این مطلب به فوم عایق رطوبتی xps و ویژگی های آن اشاره کردیم؛ این فوم پلی استایرن دارای مقاومت فشاری و خمشی بسیار بوده و در ضمن این ویژگی مثبت در مقام عایق صدا، حرارت و رطوبت عمل می کند.
از این فوم عایق رطوبتی به منظور پوشش سقف، کف و دیواره های ساختمان و دیگر سطوح استفاده می شود که همین به آن دامنه وسیعی از کارکردها را اعطا کرده است.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین خرید بهترین فوم XPS به وبسایت گروه فنی و مهندسی آیتای سر بزنید. شرکت آیتای به عنوان بزرگترین تولید کننده فوم XPS در ایران شناخته می شود.
گروه فنی و مهندسی آیتای ضمن جذب نیروهای کارآمد و تکمیل خط تولید انحصاری، نیل به استانداردهای جهانی را در دستور کار خود قرار داده و تولید نسل چهارم عایق های حرارتی رطوبتی و برودتی فوم (XPS) را انجام می دهد.
This Post Has ۰ Comments