skip to Main Content

عایق حرارتی XPS چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)

پلی استایرن اکسترود شده یا همان فوم عایق حرارتی XPS یا Extruded Poly Styrene عایقی سفت و سخت است که در دیوار و سقف سازه ها استفاده می شود.

با توجه به خاصیت جلوگیری از هدر رفت انرژی و افزایش بهره وری مصرف آن، امروزه توجه ویژه ای به عایق حرارتی XPS شده و استفاده از آن در ساخت و ساز اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.

ساختار عایق حرارتی XPS

همانطور که گفته شد، فوم XPS عایقی سخت و نفوذناپذیر به شمار می رود، به نحوی که از لحاظ سلولی بسته و بسیار به هم فشرده و خالی از حفره است.

همین خاصیت باعث عدم خروج انرژی از دیوار می شود؛ ناگفته پیداست که دیوارها یکی از منابع اصلی هدر رفت انرژی به شمار می روند و از این رو در اولویت جلوگیری از هدر رفت قرار می گیرند.

ساختار عایق حرارتی XPS

ضخامت فوم XPS

به طور کلی ضخامت دیوار ساخته شده با عایق حرارتی XPS برای دیوارهای داخلی 5 سانتی‌متر و برای دیوارهای خارجی 7 سانتی‌متر است، البته با احتساب پوشش های دیگری که بر روی دیوار قرار می گیرد، ضخامت دیوارها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

وزن عایق های XPS

عایق حرارتی XPS از لحاظ وزن و ضریب انتقال حرارت نیز حائز اهمیت هستند؛ این عایق ها در حالت نرمال چیزی حدود 32 کیلوگرم وزن دارند و ضریب انتقال حرارت آن ها نیز 0.0304 وات بر متر در درجه سانتی گراد است.

این عایق ها به نسبت متریال های فولادی بسیار سبک‌تر هستند، در نتیجه ضمن بالا بردن استحکام، از هزینه کرد اضافی برای خرید فولاد جلوگیری می کند.

موارد استفاده از عایق حرارتی فوم XPS

موارد استفاده از عایق حرارتی فوم XPS

استفاده از عایق حرارتی  XPS تنها محدود به صنعت ساختمان سازی نیست، بلکه فراتر از آن می توان به کاربرد فوم XPS در جاده و پل سازی، سردخانه و سایر صنایع همچون هوانوردی و ساخت لوازم ورزشی اشاره کرد.

کاربرد این عایق ها در صنعت ساختمان در پشت بام ساختمان، عایق کردن دیوارهای داخلی و خارجی، پوشش عایق سقف ها و کف بناها، عایق کاری پی و فونداسیون و… است.

ویژگی هایی همچون کم بودن جذب رطوبت، استحکام فشاری بالا و مقاومت در برابر پوسیدگی سبب شده تا در صنعت راهسازی و به منظور زیرسازی جاده ها، پیاده روها، باند فرودگاه و همچنین زیرسازی ریل قطارها استفاده می شود.

تفاوت دیوار سبز XPS و عایق حرارتی

در حقیقت تفاوتی بین دیوار سبز XPS و عایق حرارتی XPS وجود ندارد. نام دیگر فوم های XPS که به صورت دیوار اجرا می شود، دیوار سبز XPS نام دارد.

دلیل این نامگذاری ویژگی محیط زیستی فوم XPS است؛ در حقیقت همانطوری که گفته شد عایق XPS در جلوگیری از تبادل انرژی حرارتی نقش بالایی داشته و در نتیجه، ذخیره قابل توجه در مصرف انرژی های مختلف را به همراه دارد و حافظ منابع تجدیدناپذیر انرژی است.

خاصیت نسوز بودن عایق XPS

عایق حرارتی XPS به خودی خود می تواند دچار آتش‌سوزی شود اما با توجه به اینکه عموماً روی این عایق پوششی وجود دارد، در نتیجه آتش گرفتن آن به آسانی میسر نخواهد بود.

علاوه بر این، برای موارد ویژه با ترکیب افزودنی هایی ضد آتش‌سوزی به نام Retarder Fire به متریال اصلی محصول افلزوده می شود و از این رو آن را به دو نوع «کند سوز» و «نسوز» تبدیل می کند.

تفاوت دیوار سبز XPS و عایق حرارتی

سرعت اجرا و قیمت عایق حرارتی XPS

در حال حاضر نمی توان قیمتی ثابت را برای محصولات پیش ساخته ارائه داد و دلیل این موضوع نیز نوسانات شدید قیمت مواد اولیه از جمله عایق XPS و چهارچوب گالوانیزه است. در نتیجه بهترین کار آن است که برای استعلام قیمت دیوارهای سبز با شرکت فنی و مهندسی آیتای تماس بگیرید.

همچنین این عایق ها برای اجرا نیازی به تعداد زیاد کارگر ندارد و با تیمی کارآزموده می توان روزانه حتی 70 مترمربع از کار را اجرایی کرد ضمن اینکه اجرای عایق حرارتی در چهار فصل سال امکان‌پذیر است.

نکته پایانی

در این نوشتار سعی کردیم به این سؤال پاسخ دهیم که عایق حرارتی XPS چیست؟ همانطور که اشاره شد برای ساخت این عایق ها از فوم پلی استایرن اکسترود شده بهره می گیرند. این عایق ها می تواند در صنعت ساختمان، راه سازی و بسیاری دیگر از صنایع به کار رفته و از هدر رفت انرژی جلوگیری کند.

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین خرید بهترین فوم XPS به وبسایت گروه فنی و مهندسی آیتای سر بزنید. شرکت آیتای به عنوان بزرگترین تولید کننده فوم XPS در ایران شناخته می شود.

گروه فنی و مهندسی آیتای ضمن جذب نیروهای کارآمد و تکمیل خط تولید انحصاری، نیل به استانداردهای جهانی را در دستور کار خود قرار داده و تولید نسل چهارم عایق های حرارتی رطوبتی و برودتی فوم (XPS) را انجام می دهد.

This Post Has ۰ Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top