skip to Main Content

سقف کاذب چیست؟

5/5 - (3 امتیاز)

سقف کاذب سقف ثانویه ای است که در زیر سقف اصلی ساخته شده که هدف آن افزایش جذابیت سقف می باشد. سقف کاذب آیتای پنل  جدا از اینکه از نظر زیبایی شناسی جذاب است، با توجه به مواد به کار گرفته شده در آن به عایق کاری، آکوستیک، عایق صدا، نورپردازی کمک می کند. سقف های کاذب شرکت آیتای به عنوان یک ویژگی معماری مدرن محبوب، تغییرات متعددی را از نظر مصالح مورد استفاده برای ساخت و ساز تشویق می کند که به نوبه خود به راحتی در بازار در دسترس هستند. قبل از انتخاب باید با هر یک از انواع آن آشنا شد.

مقایسه کیفی انواع سقف کاذب

سقف کاذب چیست؟

سقف کاذب آیتای پنل

آیتای پنل محصول جدید شرکت آیتای است که  در دو نوع سقفی و دیواری تولید و وارد بازار شده است.

نوع سقفی آیتای پنل به عنوان سقف کاذب و دکواتیو سقفی که علاوه بر ظاهر زیبا عایق حرارتی و رطوبتی نیز می باشد و به صورت دکوراتیو با طرح های پیچیده نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

سقف کاذب آیتای پنل ضد حریق است و به دلیل استفاده از فوم XPS  در مغز آن ضد رطوبت نیز می باشد.

آیتای پنل با وزنی معادل 1.5 کیلوگرم در هر متر مربع به عنوان سبک ترین سازه سقفی مورد استفاده قرار می گردد.

استفاده از آیتای پنل به عنوان سقف کاذب در مجتمعهای مسکونی تجاری و … میتواند هم به لحاظ زمان نصب( به دلیل سبک بودن) و هم به دلیل کاهش وزن سازه و یراق آلات مورد استفاده از تمام متریال مورد استفاده به صرفه تر می باشد.

اجرای سقف کاذب بدون کناف با فوم XPS

  • سقف های کاذب گچی

گچ، یکی از رایج ترین مصالح سقف کاذب است. سقف های کاذب گچی از پیش طراحی شده اند. پس از تعیین شکل، اندازه و طرح مورد نظر سقف کاذب، به راحتی می توان آن را نصب کرد. گچ، صاف بوده و درزی ندارد اما جذبسرما و گرما دارد این سقف ها را از یک تخته آهنی از سقف اصلی آویزان می کنند اما به دلیل سنگین  بودن معمولا در مقابل زلزله و آسیب های احتمالی خطر آفرینند. سقف گچی کاذب در اتاق نشیمن شما به زیبا تر کردن اتاق کمک  می کند ولی در مقابل نم و رطوبت مقاومت پایینی دارد.

  • سقف های کاذب چوبی

چوب نمایی هماهنگ از سنتی و مدرن است. سقف کاذب چوبی به زیبایی هر اتاق کمک می کند زیرا چوب امکان ترکیب طیف گسترده ای از الگوها و طرح ها را فراهم می کند و باعث ایجاد عایق صوتی می شود . . با این حال، سقف های چوبی کاذب گران هستند و به اندازه سقف کاذب آیتای پنل بادوام نیستند.

  • سقف های کاذب الیافی

سقف های کاذب الیافی به صورت کاشی ظاهر می شوند. آنها از مواد طبیعی و مصنوعی از جمله چوب، سنگ، قیر و مواد دیگر ساخته شده اند. این سقف های کاذب قوی، بادوام، مقرون به صرفه و مقاوم در برابر گرما و صدا هستند.  این سقف کاذب به دلیل قابلیت جلوگیری از گرما و صدا و هزینه کم معمولا در اماکن و ساختمان های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، این سقف ها می توانند ساده و خسته کننده (از نظر ظاهری) باشند.

  • سقف کاذب فلزی

سقف کاذب فلزی نیز در خانه ها بسیار رایج است. آنها به دلیل دوام، استحکام و توانایی جذب صدا از آلومینیوم و آهن گالوانیزه تشکیل شده اند. سقف های کاذب فلزی نیز در طرح ها و اشکال مختلف موجود بوده و به راحتی نگهداری می شوند. می توان این سقف را به دلخواه رنگ آمیزی کرد. اما سقف های فلزی کاذب در مقایسه با سقف های کاذب  آیتای پنل بسیار گران هستند و به دلیل وزن بالا و نیز امکان زنگ زدگی در مناطق مرطوب و شرجی قابل استفاده نمی باشند.

  • سقف‌های کاذب شیشه‌ای

سقف‌های شیشه‌ای کاذب به دلیل شفافیت، زیبایی خاصی دارند. می‌توان طرح‌های زیبایی را روی شیشه حک کرد یا آن را کاملاً شفاف نگه داشت تا امکان دید نامحدود از آسمان و اطراف را فراهم کند. همچنین انعکاس نور بر روی سقف شیشه ای کاذب آن را جذاب تر می کند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که شیشه به اندازه سایر مواد بادوام نیست. شکننده است و می تواند خطرناک باشد.

  • سقف کاذب پی وی سی

پلی وینیل کلراید یک ماده مصنوعی است که برای تولید محصولات مختلف برای مقاومت در برابر آب و حرارت استفاده می شود . سقف کاذب پی وی سی بیشتر در حمام، آشپزخانه، گاراژ و سایر مکان ها نصب می شود. آنها وزن سبکی دارند، نگهداری آنها آسان است و دوام بالایی دارد. اما این محصول ضد حریق نیست و برای استفاده از آن باید تعلل نمود.

  • سقف های کاذب پارچه ای و چرم مصنوعی

سقف کاذب پارچه و چرم مصنوعی عموماً از پارچه یا چرم استفاده می کنند. اینها را می توان به راحتی قالب گیری و طراحی کرد. با این حال، آنها برای استفاده طولانی مدت در نظر گرفته نشده اند و به طور کلی برای یک موقعیت خاص ایجاد می شوند. آنها مستعد گرد و غبار، کپک، پوسیدگی، تجمع حشرات و…. هستند.

  • سقف های کاذب آیتای پنل

سقف کاذب آیتای پنل به دلیل سبک بودن و وزن پایین بسیاری از خلا های انواع سقف کاذب را بر طرف نموده است. همچنین به دلیل عایق و ضد حریق بودن تا حد زیادی توانسته است مشکلات و نکرانی های انواع پوشش های موجود در بازار را برای سقف مرتفع نماید.

شکل پذیری بالا با انواع دستگاه های  CNC ، لیزر، اره، کاتر و فرز امکان پذیر است.

سقف کاذب آیتای پنل صدای ضربات کوبشی سقف را می شکند ، فوق سبک است و در برابر زلزله آسیبی به سازه و افراد ساکن در محل استفاده نمی رساند، در برابر حریق مقاوم است و اشتعال ایجاد نمی کند و در دمای بالای حریق حتی می تواند باعث خاموش شدن بخش هایی از اتش سوزی می شود.

نوع دکوراتیو آیتای پنل نیز با قابلیت طرج پذیری و ابزار خوری بالا روانه بازار شده است.

  • مزایا و معایب سقف کاذب

مانند هر ویژگی ساخت و ساز دیگری، سقف های کاذب نیز مزایا و معایب خاص خود را دارند.

مزایای سقف کاذب:

  • عایق حرارتی

اضافه کردن یک لایه اضافی از سقف که زیر سقف واقعی آویزان است، لایه ای از هوا را بین دو سطح محبوس می کند که به نوبه خود به تنظیم دمای اتاق کمک می کند. با کاهش فضا به علت پایین آمدن سقف، سیستم گرمایشی و سرمایشی با هزینه کمتری باعث ایجاد شرایط مطبوع می شود .

  • عایق صوتی

هوای محبوس شده بین سطوح و موادی که برای ساخت سقف کاذب استفاده می شود، به ویژه چوب و فیبر و آیتای پنل، به جذب امواج صوتی کمک می کند. نصب سقف های کاذب در اتاق های نشیمن یا اتاق کودکان، باعث به حداقل رساندن عبور صوت می شود.

  • جایگزینی

ساختمان هایی با سقف های مرتفع اغلب تعادل مبلمان را نسبت به اتاق بهم می ریزد. برای بازگرداندن ظاهر، اغلب یک سقف کاذب نصب می شود که توهم سقف پایینی را ایجاد می کند، بنابراین مبلمان را بزرگتر و متناسب با اتاق نشان می دهد.

  • سیم کشی

سقف کاذب، که یک سقف ساختگی است که در زیر سقف واقعی آویزان است، فضای پنهان بزرگی را بین دو سطح ایجاد می کند که به طور موثر برای خطوط لوله و سیم کشی استفاده می شود.

  • سهولت در اصلاح

پنل های مورد استفاده برای ساخت سقف به راحتی قابل جابجایی هستند و امکان دسترسی آسان به فضای بالایی سقف کاذب را فراهم می کنند. کار تعمیر، لوله کشی و سیم کشی برق را می توان به راحتی انجام داد، نصب کرد، اصلاح کرد یا جایگزین کرد.

معایب سقف کاذب:

  • کاهش فضا

سقف پایین‌تر اغلب می‌تواند به یک نقطه ضعف تبدیل شود و فضای کوچک تری را برای ساکنین ایجاد می کند.

  • معایب در مورد مصالح مورد استفاده

هر مصالحی که برای ساخت و ساز استفاده می شود، دارای مزایا و معایب خاص خود است. به عنوان مثال، موادی مانند الیاف دوام پایینی دارند و به راحتی و دائمی لکه دار می شوند. در حالی که سایرین مانند فلز، گچ و آیتای پنل نسبتاً دوام بیشتری دارند.

  • نگرانی های مربوط به اختفا

سیم کشی، لوله کشی و سقف واقعی زمانی که سقف کاذب در جای خود قرار می گیرد پنهان می شود. این به افزایش زیبایی اتاق کمک می کند، اما تشخیص لوله کشی و سیم کشی طراحی شده در ابتدای ساختمان سازی و  یا آسیب ها را دشوار می کند.

هزینه سقف کاذب

هزینه ساخت سقف کاذب به عوامل متعددی بستگی دارد که در ذیل اشاره شده است.

  • طراحی

هزینه تولید با پیچیدگی طراحی نسبت مستقیم دارد. طراحی های پیچیده هزینه بیشتری دارند زیرا وقت گیر هستند و به تلاش و دقت زیادی نیاز دارند.

  • در دسترس بودن

هزینه به طور مستقیم با در دسترس بودن مواد مورد نیاز است. اگر مواد به راحتی در دسترس باشند هزینه های حمل و نقل را کاهش می دهند.

  • اندازه

هزینه با اندازه یا سطح سقفی که باید پوشانده شود نسبت معکوس دارد. مساحت بزرگتر، قیمت هر متر مربع را کاهش می‌دهد زیرا مواد مورد نیاز را می توان به صورت عمده با قیمت عمده خریداری کرد.

  • کیفیت

قیمت ساخت و ساز با کیفیت مصالح استفاده شده نسبت مستقیم دارد. محصولات با کیفیت بالا بازده سرمایه گذاری بالاتری دارند زیرا هزینه اولیه بالاتری دارند اما مواد بادوام تر هستند و در درازمدت باعث صرفه جویی در هزینه نگهداری می شوند.

  • هزینه اضافی

هزینه اضافی شامل متغیرهایی مانند اتصالات، روشنایی، برش و غیره به هزینه مواد و کار اضافه می شود.

طرح های سقف کاذب

  • تک لایه

همانطور که از نام آن پیداست، این نوع سقف کاذب به صورت یک لایه تولید می شود که به طور مساوی در زیر سقف واقعی قرار می گیرد. این بی‌خطا است و از نظر جذابیت حداقلی است. می توانید انتخاب کنید که آن را سفید بگذارید یا رنگ ها، بافت ها یا الگوها را به این نوع طرح های سقف کاذب اضافه کنید. ایده آل برای فضاهای کوچکتر که در آن تزئینات به حداقل می رسد.

  • دو لایه

سقف کاذب دو لایه به یکنواختی تک لایه نیست. بنابراین، به زیبایی اتاق اضافه می کند. این نوع طراحی بسیار متنوع است و تقریباً در هر مکانی قابل استفاده است. آنها همچنین فرصت کافی برای آزمایش رنگ، بافت، الگوها و نور را فراهم می کنند.

چراغ های سقف کاذب

  • چراغ های  LED 

رایج ترین نوع نور سقف کاذب، چراغ های LED هستند که هم به راحتی در دسترس هستند و هم مقرون به صرفه هستند. این چراغ ها را می توان به راحتی با طرح مورد نظر هماهنگ کرد.

  • چراغ های خطی

اغلب برای تقویت عناصر معماری استفاده می شود، چراغ های خطی برای ایجاد حس گران قیمت و لوکس به زیبایی هر اتاق ایده آل هستند. آنها به صورت  مخفی در سقف کاذب مورد استفاده قرار می گیرند.

سقف کاذب برای اتاق ها

  • سقف کاذب اتاق خواب

وقتی به دنبال طراحی ایده آل سقف کاذب برای اتاق خواب خود یا به طور کلی هر اتاق دیگری هستید، باید هدف دقیق اتاق مورد نظر را به خاطر بسپارید. اتاق خواب جایی است که شما باید در آن استراحت کنید. از این رو، محیط ایده آل باید اثری آرام بخش داشته باشد. چراغ های گرم، طرح های ساده و در عین حال جالب سقف کاذب، از بهترین گزینه ها برای طراحی هستند. مواد جاذب صدا مانند چوب و آیتای پنل به منظور حفظ آرامش و آرامش توصیه می شود.

  • سقف کاذب آشپزخانه:  

نور کافی باید در آشپز خانه وجود داشته باشد زیرا پخت و پز و سرو کردن شامل برخورد با عناصر خطرناک زیادی از جمله آتش، اشیاء تیز و شکننده است. سقف کاذب نصب شده در آشپزخانه در درجه اول باید کاربردی باشد قابل شستشو باشد و در برابر حریق و … مقاوم باشد که آیتای پنل تمام ویزگی های فوق را دارد.

  • سقف اتاق خواب بچه ها

بچه ها همیشه کنجکاو هستند و نصب یک سقف کاذب جالب می تواند آنها را درگیر نگه دارد و کمک به ایجاد تخیل در ان ها کند. بسته به علایق کودک شما، می توان سقف کاذب هایی با عناصری مانند ورزشی که بسیار محبوب هستند تزیین کرد.

  • سقف کاذب اتاق نشیمن

این اتاقی است که به گونه ای طراحی شده است که مهمانان شما را متحیر کند و تاثیری ماندگار بر جای بگذارد. برخلاف اتاق خواب، اتاق نشیمن به مراتب کمتر خصوصی است و از این رو، می تواند طرح های سقف کاذب مجلل و زینتی را در خود جای دهد.  چراغ ها و طرح های فانتزی انتخاب مناسبی برای این بخش است.

  • سقف کاذب دفتر کار

ما در اینجا در مورد تجارت صحبت می کنیم. دفتر کار شما باید به طور ایده آل ارائه دهد. دفاتر شرکت ها می توانند هر طرحی را داشته باشند که برای ان ها مناسب تر است و تمرکز و بهره وری کارکنان را بهبود می بخشد. روشنایی مناسب، بخش کلیدی این دفاتر است.

  • سقف کاذب حمام

یک حمام با نور بسیار جذاب است، طراحی سقف کاذب می تواند هم پیچیده یا مینیمالیستی باشد، با این حال، فضای موجود باید به اندازه کافی بلند باشد تا مشکلی از بابت ارتفاع وجود نداشته باشد همچنین ضد رطوبت بودن سقف کاذ حمم و قابل شستشو بودن بسار مهم است که در آیتای چنل این مشکل تا حدودی رفع شده است.

نگهداری و دوام سقف کاذب

یکی از دلایل اصلی محبوبیت سقف کاذب تعمیر و نگهداری بدون دردسر است. در مورد سقف های کاذب، تجمع گرد و غبار و رطوبت دشمن اصلی است. گردگیری منظم و کنترل رطوبت باید در نظر گرفته شود زیرا رطوبت سطح را خراب می کند و طول عمر مصالح سقف کاذب را کاهش می دهد.

وقتی صحبت از دوام می شود، باید مصالح استفاده شده برای ساخت سقف کاذب را در نظر گرفت، زیرا مواد مختلف ترکیبات متفاوتی دارند و در نتیجه طول عمر متفاوتی دارند. با توجه به شرایط مساعد، سقف کاذب با کیفیت خوب نصب شده می تواند تا بیست سال دوام بیاورد. با این حال، تعمیر و نگهداری کلیدی است.

نکات تمیز کردن سقف کاذب

نگهداری از سقف های کاذب نسبتاً آسان است. سقف کاذب آیتای پنل، دیگر نیاز به نگهداری خاصی ندارد. برای هر گونه تجمع گرد و غبار، می توان آن را با یک جارو معمولی گردگیری کرد.

آن چیزی که در استفاده از انواع سقف کاذب باید از آن آگاه باشد، آب است. گچ گچ و آب خوب نمی شود. آب بدون توجه به مواد مورد استفاده می تواند به روکش و دوام سقف های کاذب به طور کلی آسیب برساند. بنابراین، استفاده از سقف کاذب آیتای پنل می یتواند مانع از هر نفوذی شود و  عاقلانه است که از یک لایه نهایی رنگ مقاوم در برابر آب استفاده کنید. سقف های کاذب با رنگ روغن یا رنگ براق را می توان با استفاده از پارچه تمیز کرد.

نگهداری از سقف های کاذب نسبتاً آسان است.

 

برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد سقف کاذب آیتای پنل میتوانید از طریق راه های زیر ارتباط برقرار نمایید.

02144949616

09101419616

This Post Has ۰ Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top