اتاق تمیز یا کلین روم محیطی بسته با حداقل آلایندههای موجود در هوا است؛ کارکرد اتاق…
دیوار سبز XPS
احتمالاً شما هم اصطلاح دیوار سبز XPS را شنیده باشید. این دیوارها از نوع پیش ساخته به شمار میآیند که برای تولید آنها از صفحات عایق XPS استفاده شده است.
درون دیوار سبز XPS علاوه بر صفحات عایق از سازه های گالوانیزه با مقاطع U یا رانِر و C یا اِستاد، استفاده شده است. از این دیوار های خشک (Dry Wall) به منظور ایجاد دیوارهای داخلی، پیرامونی و جداکننده ها استفاده می شود.
XPS مخفف چیست؟
XPS مخفف Extruded Poly Styrene یا پلی استایرن اکسترود شده است؛ عایق مورد استفاده در دیوار سبز XPS بر پایه گرانول پتروشیمی GPPS و به روش مواد گرانولی تحت فشار قرار گرفته و در حجم ثابت ساخته شده است و به همین دلیل از استحکام بالایی برخورداری است.
به منظور تولید عایق XPS از گاز CO₂ استفاده می شود، که همین امر سازگاری این محصول را با محیط زیست افزایش می دهد.
بیشتر بدانید: کاربرد فوم XPS در عایق کاری روف گاردن
چرا دیوار سبز XPS خوب است؟
امروزه برای تولید فوم عایق XPS به جای استفاده از گاز فریون از گاز دی اکسید کربن استفاده می شود؛ گاز فریون به عنوان تهدیدی برای لایه ازُن شناخته می شود و از این روز گاز دی اکسید کربن ضرر کمتری دارد و با محیط زیست سازگارتر است.
همچنین عایق XPS در جلوگیری از تبادل انرژی حرارتی نقش بالایی داشته و در نتیجه، ذخیره قابل توجه در مصرف انرژی های مختلف را به همراه دارد و حافظ منابع تجدیدناپذیر انرژی است.
مشخصات کلی دیوار XPS
به طور کلی ضخامت دیوار سبز XPS برای دیوارهای داخلی 5 سانتیمتر و برای دیوارهای خارجی 7 سانتیمتر است. با احتساب پوشش های دیگری که بر روی دیوار قرار می گیرد، ضخامت دیوارها نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
از لحاظ وزن و ضریب انتقال حرارت هم دیوارهای سبز در حالت نرمال چیزی حدود 32 کیلوگرم وزن دارند و ضریب انتقال حرارت آن ها نیز 0.0304 وات بر متر در درجه سانتی گراد است.
مزایای استفاده از عایق سبز XPS
پیشتر به مزیت سازگاری با محیط زیست به عنوان ویژگی مثبت دیوار سبز XPS اشاره شد، علاوه بر این ویژگی، می توان مواردی دیگر را نیز برای مزیت های این دیوار لیست کرد:
- سازۀ سبک: دیوار سبز به نسبت متریال های فولادی وزنی بسیار سبک دارد. در نتیجه ضمن بالا بردن استحکام، از هزینه کرد اضافی برای خرید فولاد جلوگیری می کند.
- بی نیاز به نعل درگاه: دیوار سبز XPS نیازی به ساخت و صرف هزینه برای نصب قاب در و پنجره ندارد.
- اضافه بنای مفید: ایجاد حدود 10 تا 15 درصد اضافه بنای مفید به دلیل ضخامت کم در قیاس با سایر مصالح.
- کاهش تلفات انرژی: عایق سبز XPS با رعایت کامل مبحث 19 مقررات ملی ساختمان، هدر رفت انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
- سرعت بالا در اجرا: اجرای این دیوار نیاز به تعداد زیاد کارگر ندارد و با تیمی کارآزموده می توان روزانه حتی 70 مترمربع از کار را اجرایی کرد ضمن اینکه ساخت دیوار در چهار فصل سال امکانپذیر است.
آیا عایق سبز نسوز است؟
با توجه به لزوم وجود پوشش بر روی دیوار سبز XPS آتشسوزی به آسانی امکانپذیر نخواهد بود. علاوه بر این، برای موارد ویژه با ترکیب افزودنی هایی ضد آتشسوزی به نام Retarder Fire به متریال اصلی محصول افلزوده می شود و از این رو آن را به دو نوع «کند سوز» و «نسوز» تبدیل می کند.
موارد استفاده دیوار سبز
استفاده از دیوار سبز XPS تنها محدود به صنعت ساختمان سازی نمی شود. به طور کلی موارد زیر را می توان از جمله کارکردهای دیوار سبز در نظر گرفت:
- صنعت ساختمان: همانطور که اشاره شد دیوار XPS در صنعت ساختمان کاربردهای بسیاری دارد که از جمله آن می توان به عایق کاری پشت بام ساختمان، عایق کردن دیوارهای داخلی و خارجی، پوشش عایق سقف ها و کف بناها، عایق کاری پی و فونداسیون و …اشاره کرد.
- صنعت راهسازی: میزان جذب رطوبت در دیوار سبز XPS به علت استحکام فشاری بالای آن بسیار کم است و در برابر پوسیدگی نیز مقاوم است. بنابراین به منظور زیرسازی جاده ها و پیاده روها، زیرسازی باند فرودگاه و ریل قطارها استفاده می شود.
- سردخانه: به دلیل خاصیت عدم انتقال حرارت از این عایق در جداره یخچال های صنعتی، مخازن و استخرها استفاده می شود.
- سایر صنایع: علاوه بر موارد فوق از عایق XPS در صنایع حساس و مهمی همچون هواپیماهای بدون سرنشین، بدنه هواپیما و موشک ها، قایق های ورزشی فوق سبک و غیره استفاده می شود.
نحوه اجرای عایق سبز
به منظور اجرای دیوار سبز XPS، رانِر یا همان مقاطع U به سقف و کف ساختمان نصب می شود و صفحات عایق درون آن جا می گیرد، سپس اِستاد یا مقاطع C به صورت جفت و به فاصله 60 سانتی متری بین صفحات عایق XPS نصب می شود. بر این اساس سازه ای با مقطع H تشکیل می شود.
قیمت دیوار سبز XPS
در حال حاضر نمی توان قیمتی ثابت را برای محصولات پیش ساخته ارائه داد و دلیل این موضوع نیز نوسانات شدید قیمت مواد اولیه از جمله عایق XPS و چهارچوب گالوانیزه است. در نتیجه بهترین کار آن است که برای استعلام قیمت دیوارهای سبز با شرکت فنی و مهندسی آیتای تماس بگیرید.
نکته پایانی
در این مطلب سعی شد در مورد دیوار سبز XPS صحبت کنیم. همانطور که گفته شد دیوار یا عایق سبز یکی از مصالح پیش ساخته بر پایه گرانول پتروشیمی GPPS است و در صنایع ساختمانی، راه سازی، سردخانه و سایر صنایع به کار می رود.
برای کسب اطلاع بیشتر و سفارش انواع دیوار سبز می توانید با گروه فنی و مهندسی آیتای تماس بگیرید. شرکت آیتای به عنوان بزرگترین تولید کننده فوم XPS در ایران شناخته می شود.
گروه فنی و مهندسی آیتای ضمن جذب نیروهای کارآمد و تکمیل خط تولید انحصاری، نیل به استانداردهای جهانی را در دستور کار خود قرار داده و تولید نسل چهارم عایق های حرارتی رطوبتی و برودتی فوم (XPS) را انجام می دهد.
This Post Has ۰ Comments