skip to Main Content

اجرای سقف کاذب بدون کناف

5/5 - (1 امتیاز)

سقف کناف یک نوع سقف کاذب با کاربرد در پوشش تاسیسات ساخت و ساز و حذف نازیبایی‌ها در دکوراسیون داخلی است؛ اجرای سقف کاذب بدون کناف شامل به کارگیری سایر مصالح در ساخت سقف کاذب می شود.

ماده اصلی سازنده سقف کناف، گچ‌های جدید هستند اما در اجرای سقف کاذب بدون کناف از چه مصالحی استفاده می شود؟ گزینه هایی همچون رابیتس، سمنت برد، چوب پلاست و انواع فوم XPS امروزه به جای کناف استفاده می شوند.

معایب کناف برای سقف کاذب

سقف کناف با معایبی هراه است که باعث می شود بسیاری از پیمانکاران به دنبال اجرای سقف کاذب بدون کناف باشند. اصلی ترین معایب کناف را می توان مرتبط به رطوبت، ضربه و پخش خاک و غبار دانست.

این موارد را به صورتی دقیق تر می توان در زیر مشاهده کرد:

  • حساسیت به رطوبت: کناف از مواد گچی ساخته می‌شود که حساسیت زیادی به رطوبت دارند. در مواقعی که سطح سقف با رطوبت مواجه می‌شود، ممکن است کناف به آسانی آسیب ببیند و تغییر شکل دهد.
  • حساسیت به ضربه: مقاومت کناف در برابر ضربه‌ها نسبت به موارد دیگری که از مواد مقاوم‌تری مانند سقف‌های فلزی ساخته شده‌اند، کمتر است.
  • دشواری و گرانی نصب: اگر کناف به درستی نصب نشود، مشکلاتی در بهره‌برداری از سقف به وجود می آورد.
  • هزینه بالا در نصب و تعمیر: هزینه نصب و تعمیر سقف کناف بالاست که این موضوع نیز سبب ترجیح اجرای سقف کاذب بدون کناف می شود ضمن اینکه در صورت آسیب دیدن سقف کناف، تعمیرات آن پیچیده است.
  • محدودیت در طراحی: نکته دیگر در مورد کناف، محدودیت در طراحی آن به نسبت سایر گزینه ها از جمله فوم XPS است که انعطاف پذیری این سازه را کمتر می کند.

بیشتر بدانید: ارزان ترین روش اجرای سقف کاذب

معایب کناف برای سقف کاذب

اجرای سقف کاذب بدون کناف با فوم XPS

بی شک یکی از بهترین جایگزین ها برای سقف کاذب کناف، فوم XPS است؛ در ابتدا باید نگاهی به مزایای فوم پلی استایرن یا XPS داشته باشیم تا بتوانیم آن را با سایر جایگزین های کناف مقایسه کنیم؛ این مزایا شامل موارد زیر می شود:

  • وزن نسبتاً سبک
  • امکان ترمیم آسان
  • رطوبت پذیری بسیار پایین
  • عایق حرارتی با کیفیت بالا
  • مقاوم مکانیکی و مقاومت در برابر ضربه
  • سازگاری با محیط زیست

اجرای سقف کاذب با سمنت برد

یکی از مواردی که در اجرای سقف کاذب بدون کناف، جایگزین این متریال می شود عبارت است از سمنت برد؛ سمنت برد یا یا نمای سیمانی یکی از جایگزین های کناف بوده است اما معایبی دارد که در زیر به آن اشاره شده است:

  • وزن نسبتاً بالا: سمنت برد نسبت به فوم XPS بسیار سنگین استکه ضمن ایجاد مشکل در نصب و حمل و نقل وزن سازه را نیز بالا می برد.
  • هزینه نسبتاً بالا: هزینه نصب سمنت برد به طور کلی بالاتر از برخی مواد دیگر باشد، در نتیجه برای هر پروژه ای به صرفه نیست.
  • محدودیت در انعطاف‌پذیری: دیگر موردی که باعث می شود برای اجرای سقف کاذب بدون کناف کمتر به سراغ سمنت برد رفت، نداشتن انعطاف زیاد این مصالح است.

ویژگی های مثبت سقف با فوم XPS

سقف رابیتس جایگزین کناف

به ورق هایی مشبک از جنس فولاد، رابیتش گفته می شود؛ این سقف ها زمانی بسیار محبوب بودند اما اکنون از مد افتاده به نظر می رسند، بنابراین رابیتس را نیز نمی توان گزینه ای جدی در جایگزینی اجرای سقف کاذب بدون کناف در نظر گرفت.

سقف های کشسان PVC

دیگر مصالحی که در اجرای سقف کاذب بدون کناف کاربرد دارد، سقف های کشسان است. این سقف ها بر پایۀ PVC ساخته می شود و به دلیل اینکه در اثر گرما خاصیت کشی پیدا می کند، به سقف های کشسان معروف است.

ضعف ساختاری این سقف ها مربوط به عدم عایق بودن در برابر صدا، درجه حفاظتی پایین در برابر حریق و آسیب پذیری در برابر عوامل جوی است.

اجرای سقف کاذب بدون کناف با فوم XPS

ویژگی های مثبت سقف با فوم XPS

تا به اینجا به مقایسه ای بین فوم XPS و سایر سقف های جایگزین برای کناف پرداختیم. فوم XPS بر خلاف این موارد از وزن بسیار پایین تری برخوردار است و از این رو به کاهش وزن سازه کمک می کند.

علاوه بر این ها فوم xps به دلیل مقاومت مکانیکی در برابر ضربه و امواج زلزله بسیار مقاوم است ضمن آنکه به دلیل چگالی بسیار بالا از ساختمان شما در برابر رطوبت محافظت خواهد کرد؛ همچنین باید به ویژگی فوم حرارتی XPS نیز اشاره کرد. مجموعۀ تمام این عوامل فوم XPS را به عنوان گزینه ای بسیار مناسب در اجرای سقف کاذب بدون کناف قرار می دهد.

بیشتر بدانید: بهترین جایگزین سقف کاذب

نکته پایانی

در این مطلب به اجرای سقف کاذب بدون کناف پرداختیم؛ فوم XPS یا فوم پلی استایرن اکسترود شده بهترین گزینه برای جایگزینی با کناف است ضمن اینکه به‌طور مؤثر حرارت را جلوگیری کرده و در کاهش هزینه‌های انرژی مرتبط با گرما و سرما کمک کند.

شما می توانید برای تهیه با کیفیت ترین فوم های XPS به گروه تولیدی آیتای مراجعه کنید و با کارشناسان فروش ما برای اطلاعات بیشتر در تماس باشید. شما همچنین می توانید در وبسایت گروه تولیدی آیتای اطلاعاتی بیشتر در مورد سایر محصولات ما به دست آورید.

This Post Has ۰ Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top